Tuo Applen avulla älyominaisuuksia autoosi

Olet ehkä kuullut Apple CarPlay -sovelluksesta? Kyseessä on Apple iPhonen sovellus, joka mahdollistaa puhelimen täyspainoisen käytön auton tietojärjestelmän kautta. Aivan kaikista vanhimmissa autoissa Apple CarPlay ei kuitenkaan toimi. Autossa tulee olla vähintäänkin usb-portti, johon iPhone yhdistetään. Uusissa autoissa on myös bluetooth-ominaisuus, joka tarkoittaa sitä, että voit yhdistää iPhonesi bluetoothin kautta autoosi. Hallitset CarPlayta Sirin (puheella toimiva avustaja) tai autosi tietojärjestelmän avulla. Siri toimii tässä yhteydessä ehkä lopulta paremmin, koska se vapauttaa sinut täysin käsisäädöistä ja lisää näin ollen myös ajoturvallisuutta. Samalla kun ajat, voit esittää Sirille kysymyksiä tai antaa sille komentoja. Apple Carplayta varten tarvitset vain iPhonen tai iPadin. Voit tutustua tarkemmin edullisiin Apple-tuotteisiin mresell.fi -verkkokaupassa.

Applen CarPlay-sovellus tarjoaa turvallisen tavan käyttää iPhone-älypuhelinta autossa ajon aikana. Siri-puheohjaus mahdollistaa iPhonen toimintojen käyttämisen ajon aikana turvallisesti. Voit kysyä Siriltä esimerkiksi nopeinta reittiä haluamaasi kohteeseen. Mikäli autosi tarvitsee tankkaamista, saat nopeasti ohjeet lähimmälle huoltoasemalla ja Apple CarPlay navigoi sinut sinne. Monet meistä tykkäävät kuunnella musiikkia ajon aikana, jolloin voit vaihdella musiikkikappaleita antamalla äänikomentoja Sirille. Tai ehkä haluat lukea äänikirjaa ja voit Sirin avulla avata sinulle mieluisan kirjan.

Mikäli olet epävarma siitä, onko CarPlay mahdollista kytkeä autoosi usb-liitännän vai Bluetoothin kautta, saat vastauksen tähän kysymykseesi nopeasti autosi käyttöoppaasta. Kytkemisen jälkeen sovelluksen käyttäminen käy hyvin helposti. Avaat vain iPhonen sovellusvalikosta CarPlayn ja valitset autosi listauksesta. Sovelluksesta saat myös tarkemmat ohjeet Sirin käyttöön. CarPlayn käyttö on hyvin yksinkertaista ja kuka tahansa autoilija oppii sen helposti. Erityisesti Sirin käyttö on erittäin helppoa. Sinun tulee vain esittää selkeästi kysymyksesi ja käskysi. Siri kyllä ymmärtää.

Apple CarPlay tekee autoilusta viihtyisämpää

Apple CarPlay on kehitetty sitä varten, että ajamisesi olisi viihtyisämpää ja helpompaa. Ääniohjauksen avulla CarPlay valitsee sinulle sopivan musiikin, äänikirjan tai radioaseman. Voit lisäksi pyytää CarPlayta navigoimaan nopeinta reittiä käyttäen kohteeseen, johon haluat matkustaa. Luonnollisesti voit vastaanottaa, valita ja lopettaa puheluita äänikomentoja antaen. Muista kuitenkin, että ajon aikana et saa katsella videoita, sillä se muodostaa turvallisuusriskin. Tyydy siis kuuntelemiseen ja vältyt onnettomuuksilta. Taukopaikoilla toki voit katsella vaikka lempisarjojasi. Applen CarPlay on osa kehitystä, jonka tavoitteena on tehdä ajamisesta nautinnollisempaa ja turvallisempaa, mikä on tapahtunut samanaikaisesti autojen ympäristöystävällisyyskehityksen kanssa.

Halutessasi käyttää Applen CarPlayta sinun tulee varmistaa autoa ostaessasi, että auto on yhteensopiva Apple CarPlayn kanssa. Käytännössä kaikki suuret autonvalmistajat valmistavat uudet autonsa yhteensopivksi Apple-laitteiden kanssa. Jos ostat auton käytettynä, asia kannattaa kuitenkin varmistaa. Toki autoa valittaessa tämä ei ole tärkein kriteeri, mutta pitkällä tähtäimellä tulet huomaamaan, että ajosi on nautittavampaa Apple CarPlayta käyttämällä.