Paras perheauto

Perheitä on monenlaisia – pieniä, suuria, eronneita ja uusioperheitä. Riittävän tilava auto on lähes välttämätön väline menestyksekkääseen perhe-elämään. Varsinkin jos lapsilla on paljon harrastuksia, autoton perhe epäonnistuu tehtävissään luultavasti herkemmin kuin autollinen perhe, tai ainakin auto helpottaa arkea, mikä vähentää vanhempien stressiä, mikä parantaa koko perheen hyvinvointia. Hyvä perheauto on kustannustehokas, luotettava ja muunneltava.

Koolla on merkitystä

Suuri perhe tarvitsee suuren auton, mutta myös pieni perhe voi vThe girl and stuff in the open trunkarautua varsin runsaan autokapasiteetin tarpeeseen. Joskus voi tulla tarve esimerkiksi ottaa kyytiin lasten kavereita. Isolla autolla voi myös kuskata suuria tavaroita paikasta toiseen, esimerkiksi uuden sohvan kotiin tai vanhan pesukoneen kaatopaikalle. Liian suuri auto voi kuitenkin käydä kalliiksi, sillä bensiini ei kasva puussa.

Tilava takakontti on aina kätevä

Jos auto on keskisuuri, voi olla hyvä idea harkita taitettavien lisäistuinten asettamista takakonttiin. Taitettava lisäistuin voi tulla tarpeen yllättävinä hetkinä, jos tarvitsee kuljettaa ylimääräisiä henkilöitä.

Takakontin luukulla on myös erilaisia ominaisuuksia. Automaattinen avaaja vapauttaa kädet, ja voi olla erittäin hyödyllinen varsinkin pienistä lapsista huolehtiville vanhemmille. Lisäksi joidenkin takakonttien luukun voi avata joko kokonaisena tai vain avaamalla vain ikkunaosan. Jälkimmäinen voi olla erittäin hyödyllinen, jos tulee tarve kuljettaa jotain pitkiä tavaroita, tai jos sattuu olemaan kovassa kiireessä.

Mittasuhteet perheen perusteella

Leveystila on usein jopa tärkeämpää kuin pituustila, sillä takapenkillä istutaan kiinni toisissa vierekkäin ja etupenkilläkin polvi voi osua vaihdekeppiin, jos auto on hyvin kapea ja matkustajat erityisen pitkiä.

KannatThree of ustaa muistaa, että lapset kasvavat, joten ennakointi autoa ostettaessa ei ole pahasta. Lisäksi korkeus on merkittävä mukavuustekijä varsinkin pitkillä matkoilla. Yleisimmin perheiden suosimat pitkänmalliset farmariautot ovat yllättävän matalia, ja tunnelma on katon lailla myös lattea ja lisäksi ahdas.

Ahtaus saattaa koetella joidenkin perheenjäsenten hermoja, ja vaikkei tätä vaikutusta huomaisi päivittäisellä koulumatkalla, niin hiihtolomalle Lappiin ajaessa kolme esiteiniä takapenkillä tuskin pysyy täysin rauhassa ja hiljaa, jos heillä ei ole lainkaan omaa tilaa.

Kattoikkuna antaa valoa ja tuulettaa autoa

Kattoikkuna on mukava erityisominaisuus, mutta ennen kaikkea se on turvallinen vaihtoehto takapenkin sivuikkunoiden avaamiselle. Varsinkin vilkkaiden lasten kanssa on huomattava riski, että joku työntää kätensä, tai pahimmillaan pienen päänsä tai jalkansa ulos ikkunasta juuri väärällä hetkellä johtaen raajarikkoon tai jopa raajan menetykseen. Kattoikkuna on turvallinen, sillä se on lasten ulottumattomissa, ja käden työntäminen siitä ulos on lähes riskitöntä.

Suksiboksi kulkee menossa mukana

Jokaisen perheen talviloman pelastaja on suksiboksi. Autossa kannattaa olla mahdollisuus asentaa suksiboksiteline. Lisäksi suksiboksi on erittäin tehokas tapa lisätä kuljetustilaa ja kuljettaa pitkiä esineitä takapenkin ollessa matkustajakäytössä.